Trött på engelska

Nä, nu tror jag det får vara nog med bloggande på engelska.. Med lite tur så blir det lite lättare att blogga om jag slipper sitta och tänka ut rätt ord, stavning etc etc varje gång jag ska skriva en enkel mening. Känns väl dessutom som att den ganska begränsade publik jag har (dvs "folk som av misstag råkar hamna här") inte bryr sig så mycket om vilket språk siten är på.. 🙂

Jag har förresten börjat gå 2xSundblads utbildning till Certifierad .NET-arkitekt. Ännu så länge har jag tagit mig igenom två av fyra kurser, och jag måste säga att jag är mer eller mindre lyrisk. Det är helt enkelt fantastiskt roligt att lyssna på och snacka om arkitektur tre dagar i sträck!

Saker jag tycker kan vara värda att blogga om (men som jag bara lär göra om någon ber mig..:-) )

Serviceorienterad arkitektur

  • Kan en admin-klient till en tjänst räknas som gränssnitt till tjänsten, eller måste även den gå via det publika kontraktet?
  • Hur tar man ett befintligt system steg för steg mot SOA?

Implementationsarkitektur

  • Beskrivning av hur vi internt implementerar tjänster och hur vi försöker förenkla kopplingen mellan dem.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

About Me

Consultant, Solution Architect, Developer.

Do note that this blog is very, very old. Please consider that before you follow any of the advice in here!

Newsletter

%d bloggers like this: