Sandcastle och nDoc

Som jag skrev i det föregående inlägget så är Microsoft på väg att släppa Sandcastle, deras egna dokumentationskompilator, till allmänheten. Tyvärr har CTPn fortfarande inte dykt upp, men nu finns iallafall en ny blog som nog är värd att hålla ett öga på de närmaste dagarna.

Lite tråkigt är att Kevin som byggde nDoc nu har beslutat sig för att lägga ner projektet. Ännu tråkigare är de påhopp han har råkat ut för, och nu fortfarande råkar ut för från otacksamma människor som uppenbarligen inte förstår hur mycket jobb som ligger bakom ett sådant projekt. Lite kortfattat så lägger Kevin av pga att “önskemålen” från omvärlden att han skulle komma ut med version 2.0 nu snarare började likna hot! Dessutom har han, trots att nDoc blivit de facto-standarden för att generera dokumentation, bara fått in totalt sätt 11 donationer! Jag önskar att jag kunde säga att jag själv var en av dem – jag brukar faktiskt donera till de gratisprogram jag använder mig av – men jag har helt enkelt aldrig använt nDoc..

Många verkar menar att han inte har rätt att gnälla eftersom han alltid har tackat nej när andra personer erbjudit sig att hjälpa till med utvecklingen. Men vad de inte riktigt verkar ha greppat är att det snarare skulle göra hans arbetsbörda (eller åtminstone pressen att leverera) ännu större! Nej, det bästa sättet att ge support till ett projekt som nDoc är nog att visa sin uppskattning, helst med en donation men åtminstone med lite glada tillrop då och då.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

About Me

Consultant, Solution Architect, Developer.

Do note that this blog is very, very old. Please consider that before you follow any of the advice in here!

Newsletter

%d bloggers like this: