Intressant på DevSum 2010

Cornerstone har en konferens på gång i sommar; Developer Summit 2010 på Nalen i Stockholm. Jag är inbokad sedan ungefär en vecka tillbaka!

Många seminarier blir det och jag har rätt svårt att välja.. De kör ett antal olika teman (.Net/VS/TFS, Security, Metod, Webb, Mobile, Cloud och ett eget “spår” för Patterns & Practices). Tänkte planera min personliga agenda här:

 

Dag 1.

9.00 Inledning och Keynote. Keynotet är ju givet, och det ska bli väldigt spännande att höra P&P-teamets framtidsplaner.
10.10 Application Architecture Guide – P&P  
11.10 Distributed .NET in Action – Christian Weyer Ska bli kul att se Christian. Han dyker ju upp lite här och var (senast jag hörde honom var nog i ett dotnetrocks om MonoTouch).
13.00 ? TFS, Agile hos P&P eller Windows Identity Foundation. Det jag egentligen känner mest för där är nog WIF, men frågan är om man inte borde gått på seminariet med WIF-introduktion först då..
14.00 ? Aaarrghh! Här krockar det. Antingen Troubleshooting performance i VS 2010, eller P&P – Patterns for Cloud. Svårt..! Kunde inte P&P byta plats på denna och Agile-seminariet kanske?
15.10 Andreas Öhlund – Building enterprise applications with NServiceBus Ojdå, två Prism-seminarier samtidigt.. Fast om jag går Silverlight-workshoppen på onsdagen så får jag nog tillräckligt med MVVM osv ändå.. Så det blir NServiceBus!
16.10 ? Lite taskigt att låta stackars Patrik och Daniel konkurrera med en P&P-panel. Den kunde väl nästan ha varit sist istället? Nåja, får se hur det blir här. WCF Patterns låter ju inte så dumt det heller.

 

Dag 2.

9.00 Keynote med Pål Ross Kul med en riktig arkitekt!
10.10 Reactive, Asynchronous, och Concurrent Programming med F# – Hans Sterby F# har jag ägnat på tok för lite tid åt. Jag är ju egentligen en stor fan av funktionell programmering men sen man började jobba har det inte blivit så mycket träning där..
11.10 Introduktion till F# – Hans Sterby Ser lite konstigt ut att ha introduktion till F# som steg två i F#-spåret..?

Funderar iofs lite på Pomodoro med Staffan Nöteberg istället. Fast jag är skeptisk.. Verkligen fokusera i 25 minuter? Jag gillar ju att avbryta mig själv hela tiden..!

13.00 Professional Source Code Management – Fredrik Haglund Kan nog vara klart intressant att se hur andra jobbar med TFS:en.
14.00 Prototyping in SketchFlow – Danwei Tran Jag har redan lekt lite med RX och det verkar helt klart ganska coolt. Frågan är om jag lär mig så mycket mer på 50 minuter. Nej, jag kollar nog på SketchFlow med Danwei istället, för Blend har jag fortfarande inte riktigt lyckats greppa hur man jobbar med.
15.10 Asynchronous Pages and Parallel Extensions – Tiberiu Covaci Egentligen så lockar ju ReSharper-seminariet också, men jag har svårt nog att komma ihåg de mest grundläggande kortkommandona så.. Parallel FX lär jag dock har rätt ordentlig med användning för..
16.10 Windows Azure in the real world – Björn Eriksen Det är ju iofs tyvärr sällan som seminarier som grundar sig i ett real-world exempel blir så intressanta. Det är helt enkelt väldigt svårt att sammanfatta ett stort projekt på 50 minuter utan att det bara blir översiktligt och fluffigt. Men.. jag håller tummarna för att Björn förvånar!

 

Dag 3. Workshops

Egentligen ingen tvekan här; det blir Silverlight meets REST in Azure. Nu använder vi förvisso inte Silverlight (ännu), men det är helt klart det område där jag har svårast att bli insatt i ämnet utan lite hjälp, och detsamma gäller Azure.

Men visst.. Skulle man gå på vad jag förmodligen skulle få mest nytta av omedelbart så är det ju Hosting WCF and WF Services using Windows Server AppFabric som gäller. Men det struntar jag i! Säg inget till chefen bara..

 

Sist men inte minst. Att jag har väckt upp den här bloggen med ett inlägg om DevSum 2010 har naturligtvis INGENTING att göra med att de kör en tävling där man kan vinna ära (och en iPad)..Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

About Me

Consultant, Solution Architect, Developer.

Do note that this blog is very, very old. Please consider that before you follow any of the advice in here!

Newsletter

%d bloggers like this: